Η εταιρεία μας αναλαμβάνει παντός είδους υαλουργικές εργασίες τόσο στον Δημόσιο όσο και στον Ιδιωτικό τομέα, σε όλη την Ελλάδα και εξειδικεύεται στην επεξεργασία ενεργειακών υαλοπινάκων μαλακής επίστρωσης.

Οι απλής μορφής υαλοπίνακες κατανέμονται σε τέσσερεις κατηγορίες σε συγκεκριμένα πάχη η κάθε μια ( μετρούμενα σε χιλιοστά ).

ΤΥΠΟΣ ΥΑΛΟΠΙΝΑΚΑΠΑΧΟΣ ΣΕ mm
ΔΙΑΦΑΝΟΙ2-3-4-5-6-8-10-12-15-19
ΦΙΜΕ3-5-8-10
BRONZE3-5-8-10
SATINE4-5-8-10-15

Όλες οι κατηγορίες μπορούν να υποστούν οποιαδήποτε κατεργασία τύπου Ροντέ, Μπιζωτέ, Τρασέ, φόρμα κ.α.

Επίσης παρέχουμε την δυνατότητα επιλογής από την μεγάλη γκάμα σχεδίων που διαθέτουμε προσδιορίζοντας έτσι το προσωπικό σας ύφος στους χώρους που θέλετε να διακοσμήσετε χρησιμοποιώντας κρύσταλλα ουδέτερου χρώματος ή χρωματισμένα σε διάφορους τόνους διαφάνειας για περιπτώσεις που απαιτείται φυσικός – τεχνητός φωτισμός.

Οι laminated (triplex) υαλοπίνακες κατασκευάζονται με τη συγκόλληση δύο ή περισσότερων στρώσεων από γυαλί μαζί με μεμβράνες PVB, κάτω από συνθήκες αυξημένης θερμότητας και πίεσης, για να δημιουργηθεί ένα μόνο φύλλο γυαλιού. Σε περίπτωση θραύσης του υαλοπίνακα , η παρεμβαλλόμενη μεμβράνη PVB κρατά τα φύλλα συνδεδεμένα και εμποδίζει το γυαλί από το σπάσιμο δημιουργώντας ένα “ιστό της αράχνης”. Επίσης η παρεμβαλλόμενη μεμβράνη αυξάνει την ηχομονωτική ικανότητα των υαλοπινάκων.
Οι laminated υαλοπίνακες διατίθεται σε διάφορα πάχη και σε μια τεράστια ποικιλία χρωμάτων.

Το ορατό φως είναι ένα μέρος της ηλιακής ακτινοβολίας (υπάρχει επίσης η Υπεριώδης ακτινοβολία UV και η Υπέρυθρη ακτινοβολία IR (η οποία γίνεται αντιληπτή στον άνθρωπο ως θερμότητα).

Οι ενεργειακοί υαλοπίνακες διαχειρίζονται:
• Την εισερχόμενη ηλιακή ακτινοβολία (solar factor) και
• Το εισερχόμενο ηλιακό φως

Ένας συμβατικός υαλοπίνακας επανεκπέμπει την θερμότητα που αποκτά προς την ψυχρότερη περιοχή, προς τα έξω τον χειμώνα με αποτέλεσμα να χάνεται ενέργεια

Τα κύρια χακτηριστικά με τα οποία αξιολογείται ένα ενεργειακό τζάμι είναι:

U value (συντελεστής θερμοπερατότητας). Όσο μικρότερο τόσο καλύτερο.

Solar Factor g. (ηλιακός συντελεστής). Δηλώνει το ποσοστό της συνολικής ηλιακής ροής που περνάει μέσα από το γυαλί προς την προσπίπτουσα ενεργειακή ηλιακή ροή. Επειδή στην Ελλάδα έχουμε θερμά καλοκαίρια, όση μικρότερη η τιμή τόσο το καλύτερο.

Light Transmission (LT). (οπτική διαπερατότητα). Το ποσοστό της φωτεινής ακτινοβολίας που περνά μέσα από το γυαλί. Όσο μεγαλύτερη η τιμή, τόσο το καλύτερο.

Διπλοί υαλοπίνακες

Οι διπλοί υαλοπίνακες ( διπλά τζάμια ), είναι ο σύνδεσμος δύο τζαμιών και συγκριτικά με το σύστημα του απλού τζαμιού έπειτα από συγκεκριμένη επεξεργασία παρουσιάζουν υψηλή διαπερατότητα σε φυσικό φως και παρέχουν την δυνατότητα για καλύτερο έλεγχο του θορύβου και της θερμότητας, παρέχουν δηλαδή καλύτερη ηχομόνωση και θερμομόνωση. Η χρήση διπλού υαλοπίνακα αποτελεί εδώ και χρόνια κανόνα στην κατασκευή κουφωμάτων που παρέχουν θερμομόνωση και ηχομόνωση.
Το οικονομικό όφελος από την χρήση των διπλών υαλοπινάκων μπορεί να φτάσει το 10% στο ετήσιο κόστος ψύξης και θέρμανσης του σπιτιού. Το εσωτερικό διάκενο μεταξύ των δυο υαλοπινάκων εξασφαλίζει ηχομόνωση. Σημαντικοί συντελεστές που επηρεάζουν το επίπεδο θερμομόνωσης – ηχομόνωσης είναι το πάχος των υαλοπινάκων καθώς και η πλήρωση του διακένου με αέριο όπου βοηθάει στην μείωση της μετάδοσης της θερμότητας παρέχοντας σημαντική βελτίωση των θερμικών χαρακτηριστικών του παραγόμενου θερμομονωτικού διπλού υαλοπίνακα.
Η πλήρωση του διάκενου με αέριο με ευγενή αέρια όπως το αργό καθώς και η σφράγιση με θερμοπλαστικό ελαχιστοποιεί την διαφυγή του αερίου, αυξάνει την διάρκεια ζωής του και βοηθάει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στην ηχομόνωση και την θερμομόνωση που θέλουμε να επιτύχουμε με την χρήση των διπλών υαλοπινάκων
Η επιλογή του διακένου ποικίλει από 6-8-10-15 χιλιοστά σε πιστοποίηση CE. Για άριστα αποτελέσματα πρέπει να γίνεται διπλή σφράγιση η οποία διασφαλίζει την στεγανότητα και την αντοχή του διπλού υαλοπίνακα σε αντίξοες κλιματολογικές συνθήκες. Η διπλή σφράγιση επιτυγχάνεται με butyl (ζεστή κόλλα) στο διαχωριστικό κενό (πηχάκι) και θειόκολλα (κρύα κόλλα) δυο συστατικών, της οποίας η ανάμιξη συνίσταται να γίνεται αυτόματα.

Τριπλή υάλωση ή Ενεργειακή υάλωση

Τριπλή υάλωση ή ενεργειακή υάλωση, αποτελεί σύνθεση περισσότερων παράλληλων υαλώσεων. Σε κουφώματα νέας γενιάς, η τριπλή υάλωση θεωρείται πλέον ως η συμβατική υάλωση, αντικαθιστώντας τη διπλή, για λόγους καλύτερης θερμομόνωσης. Το κενό ανάμεσα στις υαλώσεις γεμίζει με αέριο (κατά κανόνα Argon ή Krypton), γεγονός που αυξάνει εξαιρετικά τις μονωτικές ιδιότητες. Οι υαλώσεις διαχωρίζονται μεταξύ τους με αποστάτες από αλουμίνιο, μέταλλο ή συνθετικό υλικό. Οι κενοί θάλαμοι σε αυτούς τους αποστάτες γεμίζονται με στεγνωτικά υλικά, που μπορούν να απορροφήσουν νερό. Με αυτό τον τρόπο αποφεύγεται ο σχηματισμός υδρατμών στο κενό των τζαμιών και συνεπώς το ενοχλητικό θόλωμα της υάλωσης από συμπυκνώματα νερού. Με ειδική επίστρωση της υάλωσης (χρησιμοποίηση ενεργειακών υαλοπινάκων) ή ειδικά άερια γεμίσματος, μπορούν να κατασκευαστούν ηχομονωτικά τζάμια, τζάμια για ηλιοπροστασία, για θερμομόνωση και ασφάλεια στα οποία επιτυγχάνουμε Ug<1 (w/m2k)

Η μοντέρνα αρχιτεκτονική τα έχει χρησιμοποιήσει σε πολυκαταστήματα, μουσεία, ξενοδοχεία, τράπεζες, ιδιόκτητες κατοικίες (αίθρια) κ.α., καλύπτοντας μικρές ή μεγάλες επιφάνειες, προσδίδοντας μια αίσθηση ελευθερίας και πλήρους εναρμόνισης με το φυσικό περιβάλλον εξαιτίας της αντανάκλασης πάνω στην γυάλινη επιφάνεια τους.

Βασικά είδη υαλοπετασμάτων είναι:
– τα κλασσικά
– τα κυψελωτά
– νέας τεχνολογίας (eco)

Χαρακτηριστικά υαλοπετασμάτων:
– Μικρό κόστος συντήρησης & μεγάλη αντοχή στον χρόνο
– Λόγο της ελαφριάς κατασκευής τους δεν επιβαρύνουν την οικοδομή με επιπλέον βάρος.
– Προσδίδουν μεγαλύτερο όγκο στα κτίρια
– Συνδυάζονται άψογα με άλλα με άλλα συστήματα αλουμινίου & πλήθους υλικών κατασκευής.

Υαλοπίνακες

Comments are disabled.